Wii Music is onlangs verschenen in Japan en velen vergelijken de game met Guitar Hero. Volgens Shigeru Miyamoto, de maker van het spel, is het idee achter deze titels echter totaal anders.

Miyamoto laat weten dat hij naar games als Beatmania en Guitar Hero heeft gekeken toen hij bezig was met de ontwikkeling van Wii Music. Die games zijn volgens hem echter te vergelijken met het spelen in een coverband, terwijl er voor Wii Music meer muzikale creativiteit nodig is. "Als muzikant wilde ik een game creëren waarmee mensen zichzelf muzikaal konden uiten. Met Wii Music hebben we dat volgens mij voor elkaar gekregen", zo legt Miyamoto uit.

Daarbij geeft de Japanse game designer aan dat Wii Music door iedereen simpel kan worden opgepakt. Volgens hem is het dan ook niet de vraag of de titel zowel de casual als de hardcore gamer aanspreekt, maar eerder of de speler geïnteresseerd is in muziek. "Als jij een persoon bent die met zijn voeten op de grond gaat tikken op de maat van een muzieknummer, dan is Wii Music interessant voor jou", aldus Miyamoto.

Wii Music is een muziekgame waarin je de keuze hebt uit zestig instrumenten en meer dan vijftig nummers. Met behulp van de WiiMote en Nunchuck simuleer je allerlei instrumenten en daarbij kun je met meerdere spelers muziek maken. De game komt 14 november in Europa uit en verschijnt exclusief voor de Wii.