Zowel Electronic Arts als uitgever LucasArts heeft aangegeven dat het doel van Star Wars: The Old Republic is dat de game groter wordt dan World of Warcraft.

"We hebben zeer hoge verwachtingen", stelt Frank Gibeau, de baas van EA Games. "Kijk naar de achterban van Star Wars, plus wat BioWare kan doen. Geloof me, we willen winnen. Het is de reputatie van EA dat het wil winnen." De game heeft volgens EA de potentie in zich om World of Warcraft te overtreffen in het aantal gamers.

Tom Nichols, de baas van LucasArts Online, stelt dat dit prima mogelijk is. "Toen World of Warcraft verscheen dacht iedereen, 'De markt is maar zo groot als die van EverQuest'. Blizzard toonde toen dat het veel groter kan worden." The Old Republic heeft nu datzelfde doel.

Star Wars

De nieuwe MMO, die deze week werd aangekondigd, zal zich afspelen in een groot Star Wars universum en wordt ontwikkeld door BioWare, die eerder ook de Star Wars: Knights of the Old Republic games maakte. Een releasetermijn is nog niet bekend en voorlopig is de game enkel aangekondigd voor de pc.