Shigeru Miyamoto zegt dat Wii Music de eerste game is waar hij nog steeds verslaafd aan is na de ontwikkeling. “Het is voor het eerst dat een game me er op die manier in trekt”, aldus de gamedesigner van Nintendo.

“Normaal gesproken na een lange periode van ontwikkeling heb ik niet zo sterk de behoefte me terug naar huis te haasten om de game te gaan spelen. Maar Wii Music doet dat voor het eerst wel”, zegt Miyamoto.

De bedenker van Mario en Zelda zei verder dat hij niet kon wachten tot hij terug op zijn kantoor was om daar aan nieuwe nummers te werken. “Dan zit ik daar en bedenk ik bijvoorbeeld hoe ik de bas opnieuw kan doen zodat het nummer een stuk beter wordt. Mijn persoonlijke definitie van wat een game goed maakt is het feit dat je ook aan de game denkt op momenten dat je deze niet aan het spelen bent. Dat zegt mij dat een game echt leuk is.”

Miyamoto wist verder te vertellen dat Wii Music ervoor heeft gezorgd dat hij op een andere manier naar muziek is gaan luisteren. “Dan luister ik naar de radio en op een gegeven moment hoor ik de individuele instrumenten en herken ik ze aan het geluid dat ze maken, iets wat ik eerder nooit kon.”

Wii Music zal op 14 november in de winkels liggen en verschijnt exclusief voor de Wii.