Mark Healey is een van de mannen achter LittleBigPlanet maar de ontwikkelaar zegt nu dat hij niet tevreden is over de besturing van de game, deze irriteert hem namelijk. Healey laat echter ook weten dat dit na de release nog verbeterd kan worden.

Momenteel zijn duizenden gamers bezig met de beta-versie van LittleBigPlanet en hierbij hebben een aantal spelers kritiek geuit op de controls. Zo blijkt de besturing van Sackboy vooral moeizaam te verlopen in het 2.5D-perspectief van de game.

Mark Healey heeft dit probleem nu bevestigd en laat weten dat hij vooral de Z-beweging erg moeilijk vindt. “Er zijn momenten waarop het me echt irriteert, maar we kunnen daar aan werken als we dat zouden willen om het op die manier te verbeteren”, zegt Healey. “Maar over het algemeen zitten we wel goed omdat we de game geschikt willen maken voor zowel mijn moeder als een hardcore-speler. Het was moeilijk om die balans precies goed te krijgen.”

Healey verklaarde verder dat de game er op gebouwd is om na de release nog fundamentele wijzigingen door te voeren in de vorm van downloadbare updates. “Er is zeker ruimte voor verbetering en we hebben nu ook het juiste kanaal om dit te doen.”

LittleBigPlanet verschijnt op 24 oktober exclusief voor de PlayStation 3.