In de nieuwste PC Zone staat een preview van Deus Ex 3. Een titel waar vele gamers lang op hebben gewacht. Hier zijn alvast meerdere details over de game.

De game ziet er uit als een samensmelting tussen renaissance en cyberpunk en is volgens de auteur van het artikel erg stijlvol. Deus Ex 3 is in ontwikkeling bij Eidos Montreal en de ontwikkelaar belooft een erg sterk verhaal dat zich afspeelt in 2027.

Deus Ex 3 is een prequel en je speelt als Adam Jensen. Hij is een security officer voor een technologisch lab dat werkt aan de voorlopers van de nanotechnologie. Op een dag valt een black ops-team binnen in het bedrijf en het leven van Jensen wordt ondersteboven gekeerd.

Fouten van vroeger

Het team achter Deus Ex 3 wil er alles aan doen om fouten uit het voorgaande deel niet meer te maken en mensen als Harvey Smith en Warren Spector hebben hun zegen uitgesproken over dit project. Ze doen daarom hun best om zowel nieuwelingen in de reeks als bestaande fans tevreden te houden.

De game heeft wel wat aanpassingen qua gameplay. Zo is het schadesysteem te vergelijken met dat van Call of Duty en is stealth nu meer gericht op wegduiken dan op schaduwen. Jensen heeft in de game ook meerdere krachten. Zo zal hij de mogelijkheid hebben om door een muur te slaan en tegenstanders in een andere kamer vast te grijpen. Ook kan hij tentakels uit zijn hoofd gebruiken om vast te hangen aan een muur als hij van een gebouw springt. Voorlopig zijn er twintig van dit soort abilities bevestigd.