De geruchten deden sinds vorige week al de ronde dat er een nieuwe Nintendo DS in aantocht is. Zakenkrant Nikkei gaf daarvoor de aftrap door de nieuwe handheld gedetailleerd te beschrijven.

Nintendo heeft deze nacht bevestigd dat er een nieuwe DS bestaat, de DSi. De Nintendo DS is al erg populair, maar volgens de president van Nintendo, Satoru Iwata, zal deze DS een nog breder publiek bereiken. De DSi verschijnt nog dit najaar in Japan, voor Europa is er voorlopig nog geen releasedatum bekend.

De DSi is behoorlijk verschillend van zijn voorganger. Zo is er geen mogelijkheid meer Gameboy Advance-games te spelen op de handheld. Dit houdt eveneens in dat de Guitar Hero- titels voor Nintendo’s handheld verleden tijd zijn. Verder is de DSi 12 procent kleiner en heeft een groter scherm.

De handheld heeft een 3 megapixel camera en daarbij kun je gemaakte foto’s aanpassen met de touch screen. Uiteindelijk heeft de DSi zijn eigen webbrowser en het geheugen is uitgebreid. Een SD memory card slot staat gebruikers toe om bijvoorbeeld foto’s over te zetten naar het Photo Channel van de Wii. Een eigen geheugen wekt de suggestie dat we in de toekomst DS Ware mogen verwachten.