De Duitse uitgever dtp Entertainment heeft bekend gemaakt dat de nieuwe ontwikkelaar Real U aan een MMO werkt die in 2010 af moet zijn.

Otherland is gebaseerd op de gelijknamige science-fiction boeken van Tad Williams en zal verschijnen voor de pc. De game speelt zich af in de toekomst waar de rijksten verschillende virtuele werelden hebben. In deze werelden leeft de kunstmatige intelligentie naast de echte mensen, die overigens niet doorhebben dat ze in een virtuele wereld zitten.

In de game zul je nooit de echte wereld zien. Het is de bedoeling dat je continu tussen de virtuele werelden reist. Deze werelden kunnen enorm van elkaar verschillen. Sommigen hebben mythologie of geschiedenis als basis, anderen zijn pure entertainment.

Aanpassing

Door te reizen tussen de verschillende werelden zal het lichaam van je personage zich aanpassen aan de setting van de wereld waar die zich op dat moment bevindt. Over gameplay is er nog niet veel bekend, maar de bedoeling in de game is dat je de code manipuleert die de virtuele werelden controleert. Otherland draait op een aangepaste versie van de Unreal Engine 3.