Cliff Bleszinski heeft onlangs een hoop verteld over Gears of War 2 en hoe hij de industrie momenteel ziet. Casual games zijn volgens hem niet intimiderend.

Microsoft doet momenteel hard zijn best om zowel de hardcore gamers tevreden te houden als meer casual gamers aan te spreken. Dat beseft Bleszinski ook goed genoeg en volgens hem is Gears of War 2 erg aantrekkelijk voor beide groepen. Daarom is de casual moeilijkheidsgraad ook echt voor de casual gamers.

Het verhaal van Dom die op zoek is naar zijn vrouw moet eveneens de casual gamer aanspreken. Dit houdt niet in dat de hardcore gamers buiten de boot vallen. Uiteraard zitten alle elementen die de eerste Gears of War zo hardcore maakte er nog in en is het alleen maar verbeterd, maar de game heeft ook de nodige persoonlijke elementen toegevoegd gekregen.

De opkomst van casual

Bleszinski voelt zich daarom minder ongemakkelijk bij de opkomst van de casual gamers dan vele andere ontwikkelaars van hardcore titels. "We zeggen dat het niet uitmaakt wie games speelt, het is erg goed dat er meer mensen gamen."

Cliff Bleszinski was vroeger een echte pc-man, maar de afgelopen jaren heeft hij duidelijk laten merken dat hij toch meer liefde voelt voor de Xbox 360. Ondanks dat heeft hij wel een mening over de huidige situatie van gamen op de pc, inclusief piraterij.

BitTorrent

"Er valt niet veel te zeggen over de pc-markt. Het is een erg interessante situatie omdat iedereen nu andere videokaarten heeft en je hebt piraterij enzo. Op dit moment is het niet meer dan normaal dat we de focus richten op de Xbox 360 als het aankomt op Gears en onze inspanningen om te ontwikkelen."

"Ondanks alles wat er gebeurt, met Spore enzo, ben ik gaan geloven dat iedere persoon die slim genoeg is om een high-end pc te hebben en weet hoe hij die moet upgraden, waarschijnlijk ook weet wat BitTorrent is. Dat is alles wat ik hierop te zeggen heb", aldus Bleszinski.