De game-industrie werd altijd gezien als één van de weinige industrieën die geen last heeft van beurskoersen die kelderen. Dit kwam volgens analisten omdat gamen dezelfde vorm van escapisme creëert als de filmindustrie wanneer het slechter gaat met de economie.

Sinds deze week blijkt dat zelfs de game-industrie niet meer veilig is voor de beursproblemen in Amerika. Zelfs Europese uitgevers hebben zware klappen gekregen. De Amerikaanse uitgevers staan allemaal genoteerd bij NASDAQ, die weer flink onderuit ging. Activision Blizzard heeft dat ook gevoeld en de aandelen zijn in waarde met 13,8 procent gedaald.

Electronic Arts verloor 9,16%, THQ 7% en Take-Two Interactive 4,52%. Momenteel zijn de aandelen van Take-Two Interactive tien dollar minder waard dan het laatste bod dat EA deed voor de aandelen. Microsoft heeft 8,72% verloren en Sony Corporation 5,09%. Verder hebben ook Europese uitgevers klappen gehad.

Ubisoft verloor maar liefst €12,47 per aandeel en eindigde uiteindelijk op €45,50 per aandeel. SCi Entertainment, het moederbedrijf van Eidos Interactive, verloor minder. De aandelenwaarde daalde 3,75 pond en eindigde op 26,75 pond per aandeel. De zware val werd veroorzaakt doordat de House of Representatives in Amerika het voorstel afkeurde om $700 miljard in de economie te steken.