Reggie Fils-Aime heeft laten weten dat Nintendo zich gevleid voelt door de Avatars van Microsoft omdat deze erg veel overeenkomsten vertonen met de Mii’s van Nintendo.

“Kopiëren is eigenlijk een manier om iemand te vleien, dus wij voelen ons gewoon erg gevleid”, zegt Fils-Aime in het Spaanse magazine Club Nintendo. Verder ontkrachtte de CEO van Nintendo of America de geruchten over een eventuele nieuwe Nintendo DS. “Een nieuw DS-ontwerp zal pas komen als de verkoopcijfers van de huidige console dalen, en dus niet zolang het nog goed gaat.”

Nieuwe Zelda en Pikmin

Miyamoto wist in het interview nogmaals te bevestigen dat de Japanse game-ontwikkelaar aan een nieuwe Zelda en Pikmin werkt, maar kon nog niet vertellen of deze games gebruik zullen maken van de nieuwe Wii MotionPlus technologie.

Daarnaast zei hij dat Nintendo spoedig met een aankondiging zal komen omtrent een oplossing voor het geheugenprobleem van de Wii. “Wij maken geen harde schijf”, voegt Fils-Aime hier nog aan toe. “Maar we komen met een veel betere oplossing.”