Tecmo heeft een schikking getroffen met twee van haar werknemers in een rechtszaak die tegen de ontwikkelaar was aangespannen voor het niet uitbetalen van honderden uren aan overwerk.

Het vertrek van Team Ninja-leider Tomonobu Itagaki bij Tecmo afgelopen juni was het begin van een stortvloed aan problemen voor de ontwikkelaar. Niet alleen zou een groot deel van Team Ninja het voorbeeld van Itagaki volgen, maar ook werd de ontwikkelaar door een aantal werknemers aangeklaagd voor het niet uitbetalen van gemaakte overuren.

Tecmo komt nu met een verklaring naar buiten waaruit blijkt dat het bedrijf een schikking heeft getroffen met twee van haar werknemers. “Op 16 juli hebben twee van onze werknemers een aanklacht tegen ons ingediend over onbetaalde overuren en stelden voor een schikking te treffen. Op 1 september 2008 was deze juridische schikking afgerond”, aldus het bericht van Tecmo.

Aanklacht van Itagaki

Wat de schikking precies inhoudt is niet bekend, maar hiermee komt er wel een eind aan een turbulente periode voor de ontwikkelaar. Tecmo zal echter nog wel een juridische strijd moeten voeren tegen de aanklacht van Itagaki die hen beschuldigt van het niet uitbetalen van beloofde bonussen voor de ontwikkeling van Dead or Alive 4.