Hoewel steeds meer ontwikkelaars hun twijfels uitspreken over de toekomst van pc-gaming. zegt ontwikkelaar Lorne Lanning nu dat het juist de consoles zijn die de ontwikkeling van de industrie doen vertragen.

“Persoonlijk denk ik dat de consoles het probleem zijn”, zegt Lanning. “Jaren geleden was ik nog enthousiast over consoles, maar alles dat de ontwikkeling duurder maakt in plaats van beter, sneller en goedkoper is volgens mij een stap terug. Als ik kijk naar wat er nu aan de hand is, vind ik het toch teleurstellend dat consoles zich op een plek begeven waar betaalbare games het al moeilijk genoeg hebben om te bestaan.”

Kans voor kleine games

De ontwikkelaar van console-titels als Oddworld: Abe’s Oddysee en Oddworld: Strange’s Wrath zegt zich liever te richten op de ontwikkeling van de pc. Ik zie dat dit platform namelijk de kans geeft aan kleinere games om ook verkocht te worden en die kunnen zelfs op een goedkope manier afgeleverd worden bij iedereen die in verbinding staat met het internet”, aldus Lanning.