Activision heeft bekend gemaakt dat we naast Jimi Hendrix, Ozzy Osbourne en Billy Corgan straks in Guitar Hero: World Tour ook in de huid kunnen kruipen van Sting. Daarnaast zal er een nummer van zijn band The Police speelbaar zijn en zal ook metal band Tool zijn opwachting maken.

Net als met de andere aanwezige personages is ook Sting te gebruiken om de Career-modus mee te doorlopen en het vandaag aangekondigde nummer Demolition Man van de reeds herenigde band The Police te spelen.

Hoewel de personages van de band niet speelbaar zullen zijn, heeft ook Tool een aantal nummers beschikbaar gesteld voor deze nieuwe Guitar Hero. Zo kunnen we straks aan de slag met metal-nummer als Parabola, Schism en Vicarious. Wel zal de game een podium bevatten dat geheel in Tool-stijl zal zijn ontworpen. Naast dit Tool-podium werd eerder al bekend dat er ook een Ozzfest-podium in Guitar Hero: World Tour aanwezig is.

Guitar Hero: World Tour staat gepland voor een release op 7 november en zal verschijnen voor de PlayStation 3, Xbox 360, Wii, pc en PlayStation 2.