Uitgever Activision en ontwikkelaar Treyarch hebben vandaag bevestigd dat de multiplayer-beta van Call of Duty: World at War in oktober zal verschijnen.

De beta zal in oktober beschikbaar worden voor de Xbox 360 en als aparte download voor de pc. “Dankzij deze beta kun je vast wat tactieken oefenen die je helpen te overleven in de intense chaos van de brandhaarden in Europa en de Stille Oceaan”, aldus de uitgever.

Een nieuw team-systeem

De beta zal ook bedoeld zijn om gamers kennis te laten maken met het nieuwe team-systeem van World at War en de voertuig-gevechten. “We vinden het geweldig dat we de community alvast een voorproefje kunnen geven van de multiplayer in Call of Duty: World at War”, zegt Mark Lamia, studiohoofd van Treyarch. “Het team heeft keihard gewerkt om voort te borduren op de geweldige geschiedenis en basis van de multiplayer in Call of Duty. We kunnen niet wachten om online te gaan als voorbereiding op de release in november.”

Call of Duty: World at War zal op 11 november verschijnen op de Xbox 360, PlayStation 3, Wii, pc en DS. Wil je deelnemen en toegang krijgen tot de multiplayer-beta voor de Xbox 360, registreer je dan op de officiële Call of Duty site.