Fallout 3 is een behoorlijk brute game waarin onderwerpen als geweld, seks en drugs veelvuldig voorkomen. Ontwikkelaar Bethesda geeft aan dat dit de nodige frustraties oplevert met de ratingbureaus in de verschillende landen.

Pete Hines, product manager van Fallout 3, geeft aan dat ze nauw samenwerken met de verschillende ratingbureaus om zo aan hun specifieke wensen te voldoen. Het 'probleem' is echter dat de verschillende landen zo hun eigen onderwerpen hebben waar ze moeilijk over doen.

"We werken met vijf à zes bureaus en ieder heeft zo zijn eigen gevoelige game-elementen“, legt Pete Hines uit. “Op één plek is naakt in de game een groot probleem, maar is geweld geen issue. Op een andere plek is drugs juist een probleem, maar is naakt in de game weer prima.”

Pete Hines geeft aan dat dit niet betekent dat ze concessies doen bij de ontwikkeling van de game. “We gaan gewoon door en maken de game zoals wij dat willen. We houden onze ogen open voor zaken die een probleem kunnen vormen, zodat we deze kunnen oplossen als dit nodig is”, aldus Pete Hines.