Rod Fergusson, manager van de Gears of War-franchise bij Epic Games, denkt dat ontwikkelaars binnenkort de hoogst haalbare prestaties uit de Xbox 360 zullen halen. "Er zit gewoon een limiet aan de technische mogelijkheden van een console", aldus Fergusson.

Volgens Rod Fergusson is Gears of War 2 al aardig ver in deze ontwikkeling. “We naderen zeker het hoogst haalbare wat betreft de mogelijkheden van deze console”, verklaart hij. “Als we alleen al kijken naar de demo’s die we vandaag de dag te zien krijgen, zowel van ons als die van anderen, is het toch duidelijk dat games steeds beter worden en dat de lat steeds hoger komt te liggen.”

“Het is een langzame cyclus waarin slechts eens in de zoveel jaar een slag wordt gemaakt. Het duurt dus wel even voordat mensen dat proces kunnen zien. Zo zijn er nu games in ontwikkeling die niet zullen verschijnen voor 2010 maar die er moordend uit zullen zien, en dat alleen maar omdat ze meer tijd hebben gehad met de console en hebben geleerd van andermans fouten.”

Volgens Fergusson is er nog zeker ruimte om door te groeien op de Xbox 360 maar zullen ze het hoogste punt binnen niet al te lange tijd gaan bereiken.

Gears of War 2 van Epic Games zal op 7 november exclusief op de Xbox 360 verschijnen.