Jeff Steefel is de grote man achter Lord of the Rings Online en hij laat weten dat zijn MMO wel eens in de voetsporen zou kunnen treden van World of Warcraft. “Ook wij zouden een dergelijke massa-markt kunnen bereiken”, aldus Steefel.

“Er is een ander niveau van succes, en dat is het aanspreken van deze massa-markt. Iets dat op dit moment alleen Blizzard nog heeft weten te bereiken. Wij zijn er echter van overtuigd dat wij de tweede kunnen worden die dat bereiken, maar we zijn er nog lang niet.”

Over het aantal geregistreerde gamers op dit moment wil Turbine niks loslaten, maar wel weet de ontwikkelaar te vertellen dat het een winstgevende game is die nog steeds doorgroeit.

The Hobbit

Steefel denkt dat Lord of the Rings Online in populariteit zal toenemen als de game in Azië gelanceerd wordt en als de nieuwe Tolkien-verfilming ‘The Hobbit’ in de bioscoop zal verschijnen van regisseur Guillermo del Toro.

Verder zei Steefel dat het standaard registratiemodel waarbij spelers iedere maand een vast bedrag betalen om te kunnen spelen op den duur zal moeten veranderen. “Dit is een franchise die jarenlang zal doorgaan, en het registratiemodel gaat nou eenmaal geen jaren mee. Het moet wel veranderen.”