De baas van de Leipzig Games Convention, Wolfgang Marzin, heeft laten weten dat hij het ‘complete onzin’ vindt dat er in 2009 een tweede gamebeurs in Duitsland zal plaatsvinden.

Ondanks het succes van de Leipzig Games Convention afgelopen maand met meer dan 200.000 bezoekers, zijn er plannen om hier volgend jaar een grotere beurs tegenover te zetten in de Duitse stad Cologne, en wel in vorm van de Gamescom.

“We kennen de waarheid”, zegt Wolfgang Marzin. ‘We hebben toch allang bewezen dan de Games Convention werkt en dat ziet ook de industrie inmiddels. Niemand zit te wachten op een show in september. Een kopie van de Games Convention is echt idioot, wat is hier het voordeel van? Ik ben er dan ook van overtuigd dat de Games Convention volgend jaar de grootste show zal zijn.”

Geen ruimte

Klemens Kundratitz van Koch Media is een van de heren achter deze nieuwe Gamescom-beurs en lijkt minder overtuigd te zijn van het voortbestaan van de Games Convention. Hij voorspelt namelijk dat er naast deze nieuwe Gamescom geen ruimte meer zal zijn voor een andere gamebeurs. “Leipzig zal misschien iets kunnen gaan proberen maar de top 12 uitgevers zitten in de BIU (Federal Association of Interactive Entertainment Software, red.) en we zijn gedreven om de show naar een hoger niveau te tillen in Cologne.”

“We hebben zeven jaar lang een hele goede tijd gehad in Leipzig maar de beurs is nu toe aan een nieuwe omgeving”, aldus Kundratitz.