Sony heeft bekend gemaakt dat de aangekondigde PSP-3000 een kortere batterijduur zal kennen dan zijn voorgangers. Dit is met name te wijten aan het nieuwe beeldscherm van de handheld.

Het heldere beeldscherm waarover de PSP-3000 beschikt heeft meer energie nodig en dit zal volgens John Koller van Sony uitdraaien op een batterijverlies van ongeveer twintig tot dertig minuten.

Extended-life batterij

“Er is een kleine toename in het energiegebruik door het heldere scherm”, zegt Koller. “Maar dat zal gecompenseerd worden door de extended-life batterij die nog steeds beschikbaar is voor consumenten. Hiermee realiseren we wel namelijk alsnog de acht tot tien uur aan speeltijd. De batterij die met de PSP geleverd wordt, zal goed zijn voor ongeveer drieënhalf tot vier uur.”

Ingebouwde microfoon

De PSP-3000 werd afgelopen maand gepresenteerd tijdens de Leipzig Games Convention en zal een scherper beeld krijgen en meer kleuren kunnen weergeven. Daarnaast beschikt de nieuwe handheld over een ingebouwde microfoon die met name het Skype-gebruik eenvoudiger moet gaan maken. De PSP-3000 staat gepland voor een release op 15 oktober.