De grote man achter The Sims en Spore heeft duidelijk gemaakt dat hij de E3 niet langer ziet als een bruisend evenement. “Het lijkt op dit moment wel een zombie, het is de walking dead”, aldus Will Wright.

“Ik begrijp heel goed waarom ze de stekker uit het grote E3-evenement hebben getrokken”, vertelt Wright in het interview. “Als je bijvoorbeeld kijkt naar de hoeveelheid geld dat een bedrijf als EA aan de beurs uitgeeft, dat is echt idioot veel. En dat alleen maar om hier aanwezig te zijn en te kunnen concurreren met de anderen.”

Een nieuwe invulling

Will Wright denk dat de organisatie een escalatie wilde voorkomen en daarom hebben gezocht naar een nieuwe invulling van de E3-beurs. “De eens zo grote showbeurs van de industrie is nu zoekende naar een nieuwe identiteit”, aldus de game-ontwikkelaar.

Wright was tijdens de laatste editie van de E3 zelf aanwezig om zijn nieuwste game Spore te presenteren en zegt met eigen ogen te hebben gezien dat de gamebeurs niet langer het grote evenement is. “De echte E3 is enkele jaren geleden al overleden.”