De Duitse uitgever 10Tacle heeft gisteren faillissement aangevraagd wegens het uitblijven van een financiële impuls en een zwaar tekort aan commercieel succes.

Volgens de Duitse website van de Wall Street Journal is de vorige week aangekondigde financiële impuls van 6,2 miljoen euro niet doorgegaan. Hierdoor moest de uitgever gisteren direct overgaan tot het aanvragen van een faillissement. 10Tacle was onder andere uitgever van de GTR-serie en games als Warfront: Turning Point en Jack Keane.

Aandelen gekelderd

De aandelen van 10Tacle zijn sinds deze bekendmaking met maar liefst 73 procent gedaald op de beurs van Frankfurt. De eerste aanwijzingen van de slechte financiële positie van 10Tacle kwamen in mei van dit jaar al naar voren. Toen werd namelijk bekend dat de plannen voor een overname van ontwikkelaar The Game Company moesten worden teruggedraaid wegens een reorganisatie.

Geen problemen voor Blimey!

Nadat het nieuws bekend werd was er veel onduidelijkheid over de toekomst van de games die 10Tacle zou uitgeven, maar volgens gamestudio Blimey! Games hoeft dit geen reden te zijn voor grote problemen. De ontwikkelaar is bekend van de GTR-serie en is momenteel bezig met de ontwikkeling van Ferrari Project (werktitel).

“Blimey! Games wil aankondigen dat de huidige groei en financieel gezonde situatie zal worden doorgezet ondanks het faillissement van 10Tacle”, schrijft de studio in een officiële persverklaring. “We willen dan ook laten weten dat dit in geen enkel opzicht effect zal hebben op ons bedrijf of onze producten.”

10Tacle zou ook aankomende titels als Totem, Elveon en Black Prophecy uitgeven. Wat er met deze titels zal gebeuren is momenteel niet bekend.