Eerder liet uitgever EA al een paar details los over de tweede Godfather-game. Nu laat het tijdschrift 'Xbox World 360 magazine' meer weten over de game.

EA liet al weten dat de game op RTS-achtige wijze te besturen zal zijn en nu weet Xbox World 360 magazine te melden dat de game ook RPG- en zelfs bordspelelementen zal kennen. De ontwikkelaar breekt daarmee met de gameplay van de eerste game, die door velen werd omschreven als een GTA-kloon.

The Godfather 2 zal zich tijdens de jaren '60 afspelen in drie steden, te weten New York, Miami en Havana. De game zal verschillende personages en klassen kennen, die onderverdeeld zijn in een bruiser, demolitions expert, arsonist, medic, safe cracker en een engineer. Ieder personage zal zijn eigen persoonlijkheid kennen en zelfs een specifieke achtergrond hebben.

Don's View

Het distribueren van illegale goederen zal een belangrijke rol spelen in de game. Dit zal je doen in de zogenaamde 'Don's View' die je overzicht biedt van je eigen goederen, maar ook die van je concurrentie. Heb je al je zaakjes in orde, dan kun je overschakelen naar je personage in de 3D-wereld. De game zal een nieuwe schietmechanisme kennen, die je volledige vrijheid zou moeten geven.

Daarbij zal The Godfather 2 gebruik maken van perks, die dienen als beloningen. Als je een bepaalde opdracht goed uitvoert, dan zal je bijvoorbeeld een kogelvrij vest of een bepantserde auto ontvangen. Daarbij kun je zogenaamde 'sting cards' inzetten om zo leden van een andere maffiabendes achter de tralies te krijgen, door bijvoorbeeld belastend bewijsmateriaal op een bepaalde locatie te planten.