Assassin’s Creed was één van de grote games van afgelopen najaar. Uitgever Ubisoft geeft nu aan dat ze ondanks de goede verkoop toch een groot aantal potentiële kopers zijn misgelopen.

Het gaat hier om de pc-versie die dit voorjaar is verschenen. De game lekte bijna twee maanden voor de release al uit op internet en Ubisoft beschuldigt nu het bedrijf dat de game op DVD’s drukte daarvan. Eén van de medewerkers bij het bedrijf zou vroegtijdig een kopie hebben meegenomen naar huis en deze uiteindelijk hebben verspreid op het internet.

Daarom is Ubisoft nu naar de rechtbank gestapt en heeft het bedrijf aangeklaagd. Volgens de uitgever is de game meer dan 700.000 keer gedownload. Ubisoft is er zeker van dat een medewerker de game heeft verspreid. Ze hebben één van de vroege lekken getraceerd naar het huis van de medewerker.

Bug-versie

Verder beschuldigt de uitgever het bedrijf ook nog eens dat de lek slechte reclame maakte voor Assassin's Creed. Ubisoft had een bug toegevoegd aan de pre-release versie waardoor de game halverwege zou crashen. Omdat de bug nog in de gelekte versie zat, kreeg de game een slechte reputatie, nog voor hij in de winkels lag. Ubisoft klaagt het bedrijf voor meerdere zaken nu aan en eist 10 miljoen dollar per aanklacht.