Het gebeurt niet vaak dat een uitgever wordt beschuldigd van een internationale overtreding. Een anti-oorlogsgroepering beschuldigt Ubisoft namelijk van het overtreden van een internationale wet.

Volgens de groep is het rekruteren van jongeren onder de 17 jaar een duidelijke overtreding van de internationale wet die door de VN is opgesteld. Verder stelt men dat de gerekruteerden via America’s Army zullen meevechten in de oorlogen in Irak en Afghanistan. Een oorlog die volgens Direct Action to Stop the War eveneens in overtreding is met de internationale wetgeving.

Ubisoft wordt hierbij betrokken omdat ze America’s Army uitgeven. Daardoor is de uitgever mede verantwoordelijk voor deze internationale overtreding. Direct Action to Stop the War heeft dan ook een brief opgesteld met daarin de vraag aan Ubisoft of ze wel weten waar ze mee bezig zijn.

Propagandamiddel

“Is het rekruteren van kinderen en het rekruteren om te vechten voor twijfelachtige oorlogen voor jullie en de mensen die voor jullie werken de juiste manier van zaken doen?”, stelt de brief. America’s Army staat bekend als propagandamiddel voor het Amerikaanse leger. Op hun website staan interviews met militairen en het leger spreekt gamers via de servers aan om toe te treden tot het leger.

De uitgever had al aangegeven geen America’s Army-titels meer uit te geven in de toekomst, maar Direct Action vindt dat niet genoeg en wil dat Ubisoft meteen alle banden verbreekt met de game en het Amerikaanse leger.