MMO-game Fury, gemaakt door ontwikkelaar Auran, zal binnenkort ophouden met bestaan. De ontwikkelaar heeft aangekondigd dat de servers worden afgesloten.

Binnen twee dagen zullen alle servers van Fury stoppen met werken. De game werd goed ontvangen door de pers toen deze in oktober 2007 verscheen, maar de populariteit bleef uit. Na tien maanden heeft Auran bekend gemaakt dat er geen oplossing is gevonden voor het probleem en dat ze geen tijd meer hebben om verder te zoeken.

“We hebben de tijdslimiet bereikt waarin we een oplossing konden vinden voor het openhouden van de Fury-servers. Jammer genoeg hebben we geen oplossing gevonden, waardoor we geen andere mogelijkheid zien dan binnen 48 uur de servers te sluiten”, aldus een statement van een Auran-medewerker.

Slechte ontvangst

Fury heeft geen goede start gekend. Twee maanden na de release werd bekend gemaakt dat de ontwikkelaar zijn deuren moest sluiten. Diezelfde dag werd Fury een gratis MMO, in de hoop dat er dan meer mensen de game zouden spelen.

Er werd sindsdien nog wel aan de game gewerkt. Zo zijn er nadien nog patches verschenen, maar het aantal spelers bleef uiteindelijk erg laag. Aangezien de game gratis is, was het erg moeilijk om de servers en het team dat de game onderhield te blijven betalen.