Volgens het tijdschrift ‘Official PlayStation Magazine’ zou Left 4 Dead toch verschijnen voor de PlayStation 3. Voorlopig was enkel een pc- en Xbox 360-versie aangekondigd.

Gisteren wisten we te melden dat de PlayStation 3-versie van Left 4 Dead in de maak is volgens het magazine. Ontwikkelaar Valve zou zich niet bezig houden met de versie, maar de ontwikkeling uitbesteden aan een interne studio van Electronic Arts. Valve ontkent nu dat EA hieraan werkt en geeft aan dat er geen PlayStation 3-versie in productie is.

The Orange Box voor de PS3 was uiteindelijk ontwikkeld omdat EA zelf kwam aanzetten met de vraag of zij die versie mochten maken. Valve zegt zelf niet actief op zoek te zijn naar ontwikkelaars om een PS3-versie van Left 4 Dead te maken.

Nieuwe IP

Omdat Half-Life een bekende franchise is, is er ook interesse van andere partijen om hem naar de PS3 te krijgen. Aangezien Left 4 Dead nieuw is, is de interesse ook minder groot, stelt Doug Lombardi van Valve.

Valve heeft nooit veel interesse getoond in de PS3. Lombardi gaf eerder aan dat ze niet bekend zijn met de console en Valve-baas Gabe Newell stelde zelfs dat de console verspilling van tijd is voor iedereen.