Doug Lombardi, de marketing director van Valve, heeft bekend gemaakt dat de ontwikkelaar open staat voor gesprekken over een mogelijke overname. Dit is de eerste keer dat de ontwikkelaar openlijk hierover praat.

Lombardi benadrukte meteen dat de samenwerking met EA puur bedoeld was voor de distributie van hun titels. Valve wil wel zo onafhankelijk mogelijk blijven, maar is wel erg tevreden over de samenwerking met de uitgever. Ook geeft hij net als John Carmack van id Software aan dat de 'evil empire'-verhalen over EA niet van toepassing zijn in de praktijk. Het is nu de vraag welke partij interesse heeft in de ontwikkelaar.

Valve staat bekend om zijn keuze voor pc-games en op de tweede plaats voor de Xbox 360. Valve heeft eerder de ontwikkeling van de PS3-versie van The Orange Box uitbesteed aan een andere partij, terwijl ze de pc- en Xbox 360-versie zelf hebben ontwikkeld. Lombardi gaf vorig jaar nog toe dat de ontwikkelaar best wel bang was voor de console, omdat ze niet wisten hoe ze er mee moesten werken.