De producer van Saints Row 2, Dan Sutton, heeft in een interview gezegd dat hij Grand Theft Auto IV als de grootste concurrent ziet, maar hij heeft ook veel commentaar op de game.

Zo heeft de game volgens hem maar een erg lage replay-waarde en heeft het behoorlijk moeten inboeten als het aankomt op de fun-factor. Ontwikkelaar Volition heeft aangegeven dat de community deze mening deelt. “We hebben deze kritiek op behoorlijk wat forums gezien”, aldus Sutton.

“Het is aanmoedigend dat een groot aantal mensen de voorkeur geven aan Saints Row. Ik zag bij het internetcommentaar dat veel gamers het gevoel hebben dat GTA IV naar de realistische gameplay ging en dat het daardoor het fun-gehalte verloor die San Andreas bijvoorbeeld wel had”, stelt Sutton. Zelf ziet Sutton San Andreas als één van zijn favoriete games.

Variatie

Saints Row 2 slaat een andere weg in en wil vooral gamers belonen voor het spelen van de game en de replay-waarde hoog houden door het toevoegen van co-op, verschillende missies en diversiteit.