De iPhone is misschien wel de meest gewilde gadget van dit moment en ook game-ontwikkelaars is dit niet ontgaan. Volgens John Carmack van id Software is de CEO van Apple echter niet geïnteresseerd in games.

Volgens John Carmack, de technical director bij id Software, is dat dan ook de reden dat Apple zich niet veel bezig houdt met games voor de iPhone. “Hij is geen gamer”, legt Carmack uit tijdens een interview. “Het is lastig om iemand warm te krijgen voor iets waar hij niet in gelooft. Het is duidelijk dat hij gelooft in muziek en iTunes. Hij begrijpt dit, besteedt er aandacht aan en doet er geweldige dingen mee." Volgens John Carmack is Steve Jobs echter niet geïnteresseerd in games.

Veel ontwikkelaars hebben inmiddels interesse getoond in de iPhone en er zijn zelfs al flink wat games verschenen voor de gadget. Ook ontwikkelaar id Software heeft laten weten bezig te zijn met een aantal games voor de iPhone, maar laat daar verder niet al te veel over los.

Serieuze concurrent voor de PSP

De ontwikkelaar denkt dat de iPhone een serieuze concurrent kan worden voor de PSP. “Ik denk dat de iPhone een platform is met extreem veel potentie en zelfs de PSP zou kunnen verslaan”, legt John Carmack uit. “Er zijn duidelijke redenen dat de iPhone de DS niet zal verslaan, maar het is een geweldig platform voor nieuwe content en nieuwe talenten.”