Achievements blijven de meeste gamers bezighouden om een game volledig uit te spelen en op verschillende moeilijkheidsgraden. Ontwikkelaar Blizzard speelt nu ook met dat idee.

Eerder wisten we al te melden dat bij de release van uitbreiding Wrath of the Lich King, we ook achievements mogen verwachten in World of Warcraft. Daar blijft het echter niet bij. Alle nieuwe Blizzard-games, waaronder StarCraft II en Diablo III, zullen eveneens uitgerust worden met achievements.

Designer Jeff Kaplan heeft bevestigd dat er uiteindelijk een geheel nieuw achievement-systeem wordt gemaakt. Spelers krijgen dan een Blizzard Account waarop staat welke games van Blizzard ze spelen en welke achievements ze hebben gehaald. Er zal ook een level up-systeem in verwerkt worden, dat gebaseerd is op het aantal games dat je speelt.

Tijdelijk onderdak

Bij de lancering van de achievements zul je het achievement-systeem kunnen zien op de World of Warcraft armory website. Dit is een tijdelijke plaats voordat de in-game achievement-interface wordt toegevoegd.