Toen Diablo III werd aangekondigd ging iedere fan van de franchise helemaal los. Meteen werden de eerste beelden getoond, maar daar bleek uiteindelijk wel kritiek op te zijn.

Een aantal fans hebben zelfs een petitie gestart om ontwikkelaar Blizzard ervan te overtuigen dat de stijl van de game niet bij de Diablo-franchise hoort. Volgens veel fans is de game veel te kleurrijk en heeft het te veel invloeden van World of Warcraft meegekregen.

Blizzard heeft nu gereageerd op deze petitie. “We kunnen niet meer terug. We zijn erg blij met de huidige stijl. Het art team is blij, het bedrijf is blij. We houden echt van de huidige stijl en we gaan hem niet veranderen”, zegt Jay Wilson, de lead designer van Diablo III.

Reden

Wilson gaf ook een reden waarom ze hiervoor hebben gekozen. De bedoeling is dat de game dan los komt te staan van grijze games zoals Gears of War. Hetzelfde geldt voor de monsters. Grijze monsters in een grijze omgeving zijn volgens hem moeilijk om duidelijk weer te geven. Wel kan de game donkerder gemaakt worden in bepaalde dungeons.