Voor voetballers is het een eer om op het hoesje van de nieuwe PES te mogen schitteren. Dit keer heeft Konami gekozen voor Barcelona-speler Lionel Messi.

Messi blijkt tevens fan te zijn van de footie-reeks van Konami. "De meeste spelers van deze tijd zijn zich goed bewust van het realisme en de mogelijkheden van de PES-serie,” geeft Messi aan. “Het is een game die de snelheid en controle van de spelers nauwkeurig spiegelt aan echt voetbal en als die-hard fan van de serie, ben ik erg blij om samen met Konami te mogen werken aan deze nieuwste versie. “

Ook Konami is erg tevreden met de deal en maakt direct van de gelegenheid gebruik om hun game te promoten. “Lionel Messi is een ongelooflijk goede speler en één die bekend staat om zijn behendigheid, snelheid en zijn allround vermogen“, aldus Jon Murphy, Europees PES Team Leider voor Konami Digital Entertainment GmbH. “Om die redenen is hij dan ook de ideale speler voor de cover van PES 2009 en zijn enthousiasme voor de nieuwe game zal zeker terug te zien zijn nu we zo close samenwerken in de promotie van de game, de meest geavanceerde PES titel ooit.”