Uitgever Capcom heeft, net als THQ, vandaag zijn kwartaalcijfers bekend gemaakt. Monster Hunter Freedom 2G voor de PSP heeft erg goed bijgedragen aan deze cijfers.

Net als bij de andere uitgevers is de verkoop bij Capcom in vergelijking met vorig jaar gestegen. Het inkomen van het afgelopen kwartaal sloot af op $151 miljoen, 14 procent meer dan het jaar daarvoor. In totaal heeft het bedrijf zo'n $22 miljoen winst gemaakt, meer dan het dubbele van vorig jaar.

De grote winnaar onder de games was Monster Hunter Freedom 2G. De game heeft alleen al een sterke stijging veroorzaakt in zowel de verkoop als de winst. De game is voorlopig enkel in Japan te krijgen, maar is daar al 2,4 miljoen keer verkocht. Voor een PSP-titel is dat erg uitzonderlijk.

Arcade heropleving

De arcade-industrie gaat de laatste tijd steeds meer achteruit. Ook Capcom voelt dat, maar hoopt dat de introductie van Street Fighter IV op de arcadekasten de sector weer doet heropleven.

Capcom hoopt verder dat Street Fighter IV 1,7 miljoen keer zal verkopen, Bionic Commando 1,5 miljoen keer en Resident Evil 5 2,3 miljoen keer. Dead Rising: Chop 'til you Drop voor de Wii moet maar de helft van Resident Evil 4: Wii Edition verkopen om Capcom tevreden te stellen. Resident Evil 4: Wii Edition verkocht wereldwijd meer dan één miljoen keer.