In 2008 heeft consolefabrikant Nintendo zo'n 30.000 apparaten in beslag genomen die mogelijk gebruikt worden voor het illegaal kopiëren van software.

Onlangs wisten we te melden dat Nintendo een klacht had ingediend tegen vijf bedrijven in verband met piraterij. Tijdens de rechtszaak maakte Nintendo bekend dat ze alleen dit jaar al zo'n 30.000 apparaten hebben gevonden in het opsporen van illegale kopieerpraktijken. Vooral DS-piraterij is tegenwoordig erg populair met onder andere de R4-cartridge.

De apparaten zijn in elf landen gevonden. China, België, Nederland, Denemarken, Frankrijk, Hong Kong, Italië, Korea, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten zijn de landen die mee hebben geholpen aan het opdoeken van de illegale handel in gekopieerde producten. Zowel de makers als de verkopers worden aangepakt.

Harde hand

"Nintendo en softwaremakers hebben besloten dat de verspreiding van dit soort apparaten de groei en ontwikkeling van de gehele game-industrie hindert. Daarom zullen zij verder gaan met de legale aanpak tegen ieder kopieerapparaat dat werkt als de R4", aldus het statement van Nintendo.