Uitgever Electronic Arts heeft zijn kwartaalcijfers voor het financiële jaar 2009 bekend gemaakt. Het gaat om de cijfers van het eerste kwartaal.

De verwachting was dat EA een verlies zou maken van 111 miljoen dollar. Het verlies is echter beperkt gebleven tot 95 miljoen dollar. Vorig jaar maakte het bedrijf in dezelfde periode nog een verlies van 132 miljoen dollar.

EA heeft aangegeven dat de digitale distributie steeds beter loopt. De EA Store heeft in de drie maanden van het kwartaal maar liefst 90 miljoen dollar opgebracht. Ook de mobiele afdeling doet het goed. Die is in vergelijking met vorig jaar 33 procent gegroeid. De afdeling heeft nu 44 miljoen dollar opgeleverd.

Nieuwe games

Ondertussen heeft EA aangegeven dat we een groot aantal nieuwe games mogen verwachten. Zo zijn er in totaal veertig nieuwe games in ontwikkeling voor de Wii en Nintendo DS. Spore wordt op 7 september verwacht en zal volgende week de gouden status bereiken, waarmee deze klaar is voor productie. Ook de MMO Warhammer Online komt dit najaar in de winkels.