De samensmelting van uitgevers Activision en Vivendi heeft niet alleen slachtoffers geëist onder de werknemers. Er worden ook een aantal grote titels geschrapt.

Activision had al aangegeven dat ze alle lopende titels van Vivendi onder de loep zouden nemen. Na een screening werd nadien besloten of ze verder wilden gaan met een titel. Titels als Crash Bandicoot, Ice Age, Spyro en Prototype hebben de test doorstaan. Een andere, onaangekondigde titel, wordt ook verder ontwikkeld.

Er zijn echter ook een aantal titels geschrapt. Onder andere Ghostbusters, die samen zou verschijnen met de film, Brutal Legend en de console-versie van World in Conflict zijn geschrapt. Ook Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena en WET zijn niet meer op de releaselijst aanwezig. Verder zullen Leisure Suit Larry: Box Office Bust en 50 Cent: Blood on the Sand niet meer uitgegeven worden door Activision Blizzard.

Geen definitief einde

We hebben hierover contact gehad met Vivendi en deze meldde dat het niet meteen betekent dat de titels niet meer zullen verschijnen. Activision Blizzard zal de titels niet uitgeven, maar het kan wel zijn dat andere partijen interesse hebben in de games en dat ze daar dan ook terecht komen.

Verder overweegt Activision om Sierra Online, Vivendi Games Mobile, Swordfish Studios en Massive Entertainment te verkopen. Deze laatste ontwikkelaar was bezig met het maken van de console-versies van World in Conflict.