Volgens uitgever Electronic Arts is de PlayStation 3 "erg exotisch en is het moeilijk om er voor te ontwikkelen." Red Alert 3 zou oorspronkelijk uitkomen voor de pc, Xbox 360 en PlayStation 3.

Begin juni werd bekend gemaakt dat de ontwikkeling van de PlayStation 3-versie tijdelijk was gestaakt. Al die tijd heeft EA geen uitleg gegeven waarom deze versie vertraging zou oplopen. Nu heeft producer Amer Ajami aangegeven dat de engine van de game niet goed werkte op de PlayStation 3.

“We kondigden een PlayStation 3-versie eerder aan, maar toen waren we nog volop de technische kant aan het ontdekken. De PlayStation 3 is een erg krachtig systeem maar zoals iedereen weet is het erg exotisch en is het is moeilijk om er voor te ontwikkelen en onze engine was op dat moment niet gemaakt voor de PlayStation 3.”

Een beetje hoop

Ajami heeft echter wel aangegeven dat er misschien nog een kans is dat het team alsnog gaat sleutelen aan de PlayStation 3-versie. Maar dit zal pas veel later gebeuren, waarschijnlijk nadat de twee andere versies af zijn.