Cryptic Studios heeft bevestigd dat het momenteel werkt aan een MMO die gebaseerd is op het Star Trek universum. Dit nadat in januari de ontwikkeling van deze Star Trek Online titel nog werd stopgezet.

Star Trek Online werd in eerste instantie in 2004 al aangekondigd door Perpetual Entertainment, maar het project werd begin dit jaar afgeblazen omdat er geen koper voor de licentie gevonden kon worden. De ontwikkeling van de titel ligt nu dus in handen van Cryptic Studios en de eerste beelden hiervan kunnen we verwachten tijdens de Star Trek Convention in Las Vegas.

Een compleet universum

“Star Trek ging nooit om één enkel personage, schip of planeet. Star Trek heeft alles te maken met een compleet universum”, zegt Jack Emmert van Cryptic Studios. “Een MMORPG is dan ook uitermate geschikt om zoiets te creëren en geeft spelers de kans om iedere centimeter hiervan te verkennen.”

Wanneer we de game kunnen verwachten, is nog onbekend. Wel liet Cryptic weten dat Star Trek Online zal verschijnen op de pc en consoles. Het is niet bekend voor welke consoles de ontwikkelaar precies bezig is.