Uitgever Atari heeft aangekondigd dat ze een nieuwe kookgame voor de Nintendo DS gaan uitgeven. Deze zal gemaakt worden in samenwerking met de bekende kok Jamie Oliver.

Gordon Ramsey krijgt zijn eigen game, dus Jamie Oliver kon niet achterblijven. Met "What's Cooking? With Jamie Oliver" zul je rond de kerst met deze beroemde kok en je Nintendo DS de virtuele keuken in kunnen duiken.

De game bevat ongeveer honderd recepten en er is ook nog eens plaats voor honderd zelf gemaakte recepten die je kan delen via Wi-Fi. De recepten zijn geïllustreerd door dezelfde man achter de plaatjes in de boeken van Jamie Oliver. Met je stylus kun je roeren in een pan of groenten aan stukken snijden.

Uiteindelijk kun je ook vrienden uitdagen voor een online potje koken. De recepten zijn gedetailleerd genoeg waardoor je ze ook in je eigen keuken kan uitproberen. "Ik wil zoveel mogelijk mensen simpel maar lekker leren koken. Ik ben dus erg blij dat bijna een boek vol recepten voor de eerste keer wordt overgezet naar een game", aldus Jamie Oliver.