SAN FRANCISCO - Na SimCity, De Sims en MySims komt gamesproducent EA volgend jaar met een nieuwe titel in de succesvolle reeks: SimAnimals.

EA verwacht dat SimAnimals, net als de andere drie titels, de komende jaren goed zal zijn voor meerdere succesvolle computerspellen en een nieuwe groep gamers zal aanspreken.

De Sims is het grootste succesproduct in de serie. Het is al jaren het bestverkochte pc-spel. Onder de noemer De Sims verschijnen elk jaar meerdere 'uitbreidingspakketten', zoals De Sims Op Vakantie en De Sims Huisdieren.

Wii

Vanaf januari 2009 ligt SimAnimals in de winkels voor de Wii en de Nintendo DS. Het spel draait in plaats van om mensen (of beter gezegd Sims) om dieren. SimAnimals richt zich op een jongere doelgroep dan de andere spellen in De Sims-reeks.

"We verwachten heel veel van SimAnimals. Het lijkt misschien wat kinderachtig, maar wie houdt er nou niet van dieren?", aldus de producent. De game bevat meer dan dertig diersoorten en 45 soorten planten.

Bos

SimAnimals speelt zich af in een bos. Gaandeweg het spel leert de speler de dieren in het bos kennen met al hun verschillende behoeftes en karakters. De speler moet een band met de beestjes zien op te bouwen door ze allemaal op hun eigen manier op hun gemak te stellen en in hun behoeftes te voorzien.

"Dit is het ultieme terrarium", aldus een van de makers. Afhankelijk van de weersomstandigheden en het moment van de dag kom je in het bos andere dieren tegen.