De Unreal Engine 3 is nog steeds ongekend populair bij ontwikkelaars. Nu heeft ook Ignition Entertainment aangegeven dat ze de engine van Epic hebben gelicenseerd.

Ze gaan de engine gebruiken voor een "baanbrekende" first person shooter die ontwikkeld zal worden door Ignition Florida. De ontwikkelaar laat echter nog weinig informatie los over de titel. Wel weten we dat de game voor de pc, Xbox 360 en PS3 gepland staat en eind 2009 uit zou moeten komen.

Veelzijdige engine

Jeremy Stieglitz, Game Director and Lead Designer bij Ignition Florida, geeft aan dat ze geen moment twijfelden om de Unreal Engine te licenseren. "Epic's Unreal Engine 3 is een extreem veelzijdige engine", aldus Jeremy Stieglitz.

Ook Mark Rein, Vice President van Epic, geeft aan blij te zijn met de overeenkomst. "Ignition Florida stapt een spannende nieuwe richting in met de Unreal Engine 3, vooral als het gaat om mogelijkheden met de omgeving", zo geeft Mark Rein aan. "Deze mannen hebben de ervaring om geweldige games te maken en we hebben het volste vertrouwen in hun technische en creatieve vaardigheden."