Packard Bell heeft een nieuwe serie game-pc’s aangekondigd. De computers zullen luisteren naar de naam ipower X2.0 en worden binnenkort op de markt gebracht.

De computers zullen in verscheidene samenstellingen verkrijgbaar zijn. Een van de modellen die tijdens de presentatie zaterdag in Parijs werden getoond, beschikte bijvoorbeeld over een Intel Core 2 Extreme quadcore processor en een GeForce GTX280. Een ander model beschikte over twee GeForce 9600GS videokaarten in SLI, maar ook combinaties met de GeForce 9800GT en 9800GX2 behoren tot de mogelijkheden, evenals de nieuwste Radeons.

Van buiten zullen de pc’s er in elk geval hetzelfde uitzien: ze krijgen een stijlvolle, glanzend zwarte behuizing met afgevlakte hoeken aan de voor- en achterkant, en een doorzichtig linker zijpaneel en rode verlichting. De kast projecteert automatisch zijn eigen naam op het oppervlak voor zich.

Nette binnenkant

De kast heeft niet alleen aan de buitenkant een apart design, maar ook over de binnenkant is goed nagedacht. Zo zijn alle kabels netjes weggewerkt achter het rechter zijpaneel, zit de voeding (400 of 750W) onderin de kast en krijgen de drie 120mm fans dus alle ruimte om voor een goede luchtdoorstroom te zorgen. Voor de processor en videokaart kunnen klanten kiezen voor water- of luchtkoeling.

De pc’s krijgen prijzen vanaf 999 euro en komen binnenkort in de grotere winkelketens te liggen. Welke modellen er precies beschikbaar zullen worden gesteld in Nederland, is nog niet bekend.

Ook game-laptop op komst

Naast de ipower X2.0 werkt Packard Bell ook aan een nieuwe game-notebook. Deze zal wat later op de markt komen. Het bedrijf sprak zaterdag van een lancering in oktober of november. Hij zal voorzien worden van een GeForce 9800GTS videokaart, aldus Packard Bell. Daarnaast zal dit apparaat beschikken over een Intel quadcore processor, DDR3-geheugen en een 17 inch scherm met een resolutie van 1920 bij 1200 pixels.