David Hayter, de man die alle Snake’s een stem gaf, blijkt niet altijd blij te zijn geweest met de scripts van Hideo Kojima. Sommige delen zag hij daarom ook liever geschrapt.

Hayter is in het dagelijks leven een scriptschrijver in Hollywood en merkte op dat in Metal Gear Solid en Metal Gear Solid 2 behoorlijk wat frustratie ontstond rond het script. Het derde en het vierde deel vielen volgens Hayter wel mee. Enkel het deel waar Old Snake zichzelf door het hoofd wil schieten, wat ook in één van de trailers te zien is, vond hij niet kunnen.

Snake heeft duizenden mensen gedood en mag daarom niet twijfelen als hij bij zichzelf de trekker overhaalt, vindt Hayter. “Ik was het er helemaal niet mee eens en ik heb hen gesmeekt om het te veranderen, maar ik denk dat het toch in het eindproduct zit. Ik vind het zwak van Snake dat hij andere mensen doodt, maar niet zichzelf kan doden wanneer het tijd is. Als hij weet dat het tijd is, dan is het gewoon tijd.”

Twee verschillende stijlen

Toch heeft Hayter genoeg lof voor Kojima en zegt dat beide gewoon verschillende stijlen hebben. Daarbij heeft hij behoorlijk wat geleerd van de Metal Gear leermeester. Vooral het vertellen van een verhaal zonder de antwoorden te geven was erg leerzaam.

Misschien kan hij die extra lessen meteen gebruiken voor de Metal Gear Solid-film. Sony zou erg graag een film rond de game zien en Hayter heeft zich al opgegeven als scriptschrijver. Hayter ziet het liefst Hugh Jackman of Viggo Mortensen de rol van Snake op zich nemen.