AMSTERDAM - We zijn al gewend dat politici geweld in de maatschappij op games proberen af te schuiven, maar nu mengt ook Oasis zanger Noël Gallagher zich in de discussie.

Tot op heden zijn er dit jaar al 18 jongeren neergestoken in Londen. Het stadsbestuur doet er alles aan om dit aantal niet te doen stijgen door bijvoorbeeld grote controle acties te houden waarbij al vele messen en drugs in beslag zijn genomen. Gallagher ziet games ook als een mogelijke oorzaak voor het vele geweld in de Engelse hoofdstad.

Gallagher stelde dat mensen denken dat het aan gewelddadige games ligt en zegt vervolgens dat hij ook vermoedt dat het daar iets mee te maken heeft. "Als jongeren heel de nacht wiet roken en ze worden ongevoelig voor misdaad door de games die ze spelen, dan is dat erg erg verontrustend", aldus Gallagher.

Zelf geen lieverdje

Noël Gallagher was in de hoogtij dagen van zijn band Oasis ook niet vies van verbaal en fysiek geweld. Zo maakte Gallagher er een sport van om zoveel mogelijk te provoceren en had het aan de stok met onder andere de Britse band Blur en diens zanger Damon Albarn.