De game staat vooralsnog alleen voor de pc en Mac gepland, maar een versie van Diablo III voor de consoles is een mogelijkheid. De serie is zelfs het “meest consolevriendelijk” volgens Blizzard.

Tijdens de aankondiging van Diablo III eind vorige week liet Blizzard weten dat er momenteel geen plannen zijn voor een consoleversie van deze langverwachte game. De pc en Mac werden gekozen, omdat dit “de meest praktische platforms” zijn voor Diablo, zo lieten de ontwikkelaars weten. Rob Pardo, hoofd afdeling gamedesign bij Blizzard, heeft nu laten weten dat een versie voor de consoles echter wel “theoretisch mogelijk is” en zelfs relatief eenvoudig te maken.

Pardo: “Je zou denk ik enkele aanpassingen aan de besturing moeten maken. Denk bijvoorbeeld aan de point-and-click spreuken en je zou nauwkeurige targetselectie missen. Maar het zou absoluut niet nodig zijn om de game helemaal opnieuw te ontwerpen. Van al onze grote series is het denk ik zelfs de meest consolevriendelijke. Het zou de makkelijkste game zijn om naar de consoles te vertalen.”