Microsoft heeft geëxperimenteerd met 3D, ofwel stereoscopische games. Een zeer interessant gebied, zo vertelt Chris Satchell van Microsoft, maar er zijn nog problemen te overwinnen.

In een interview heeft Chris Satchell vertelt dat Microsoft geëxperimenteerd heeft met technologie om driedimensionale games te maken. “Het is een heel interessant gebied wat graphics betreft,” zo vertelt Satchell. Echter laat hij ook weten dat er nog problemen zijn die overwonnen moeten worden voordat deze technologie klaar is voor het grote publiek.

De huidige, goedwerkende systemen vereisen het dragen van een bril met glazen die een driedimensionaal beeld simuleren, zo vertelt Satchell. Dit laatste is een groot obstakel volgens hem. “Ik denk dat het moeilijk is om mainstream te zijn als je mensen moet vragen dergelijke brillen op te zetten. Maar er wordt momenteel gewerkt aan interessante, nieuwe technologie om dit probleem te overwinnen,” zo vertelt hij. “Geweldig dat ontwikkelaars hiermee experimenteren.”

Plannen van Ubisoft

Microsoft is niet de enige ontwikkelaar die momenteel experimenteert met driedimensionale games. Eind mei liet Yves Guillemot, hoofd van Ubisoft, weten dat zijn bedrijf ook bezig is met dergelijke games. De eerste zal een game zijn, gebaseerd op de 3D film Avatar van regisseur James Cameron.