Gamers met een Wii, zullen uiteindelijk doorgroeien naar de Xbox 360. Zodoende zal de Xbox in de toekomst meer casual gamers bereiken, zo vertelt Aaron Greenberg van Microsoft.

In een interview met GamaSutra heeft Microsoft productmanager Aaron Greenberg verteld over zijn visie op de toekomst van de Xbox 360 en diens concurrentie. Greenberg benadrukte hierbij de Wii niet als directe concurrent te zien, maar eerder als complementair. Maar Microsoft kan in de toekomst wel voordeel halen uit de Wii volgens hem, door veel Wii-gamers naar zich toe te trekken.

Greenberg: “Ik denk dat er een verschil is, tussen proberen de nummer één console te zijn met negenjarigen, of de console die het meest te bieden heeft voor mensen tussen de 13 en 33 jaar. Gamers met een Wii zullen na verloop van tijd door willen groeien naar de Xbox 360.” De verkoop van games heeft een recordhoogte bereikt, zo vertelt Greenberg, en de Wii heeft daar “absoluut een aandeel in gehad". “En dat is goed voor ons, want wat zij aan die groei bijdragen, zal ons ten goede komen wanneer die gamers doorgroeien naar de Xbox 360.”

Noviteit

Tot slot bekritiseerde Greenberg in het interview de nadruk op de unieke besturing van de Wii. “Mensen die de Wii kopen halen hem te voorschijn wanneer vrienden op bezoek zijn, maar dat is het zelfde soort mensen dat een karaoke-machine koopt. Ze kopen het apparaat niet voor de games, maar als noviteit. En iedereen zegt dat de noviteit op een gegeven moment weg is, toch?”