Peter Moore, de baas van EA Sports, vindt dat sportgames de laatste tijd steeds minder aanwezig zijn op de pc, in vergelijking met de andere platformen.

Volgens Moore lokken de Xbox 360 en de PlayStation 3 al veel gamers weg bij de pc, maar ook de piraterij zorgt ervoor dat ontwikkelaars gaan nadenken over welke platformen een prioriteit hebben bij sportgames.

Moore beschrijft het als volgt: "gamers die vroeger voorover leunden tijdens het pc gamen, leunen nu achterover terwijl ze spelen op hun consoles met HD graphics en 5.1 geluidsmogelijkheidheden." Moore spreekt over miljoenen gamers die zijn overgelopen naar het achteroverleun principe.

Piraterij blijft een probleem

De laatste tijd is er weer veel te doen geweest over het al dan niet verminderen van het aantal pc gamers en games. Moore heeft niet zijn mening uitgesproken over het uitsterven van de pc game, maar stelt wel dat piraterij een grote rol blijft spelen.

"Sorry, ik weet dat veel mensen het niet met me eens zijn, maar de cijfers liegen er niet om. Bedrijven spenderen miljoenen om content te ontwikkelen en ze verdienen dan ook dat ze wat terugzien van die investering. De werknemers die de game ontwikkelen, codes schrijven en artwork maken verdienen het om betaald te worden voor hun werk. Punt uit.”, aldus Moore.

Tegengesproken door Blizzard

Toevallig zei Mike Morhaime van Blizzard gisteren net het tegenovergestelde. "De pc gamemarkt is niet aan het verkleinen en is het platform met de beste cijfers en het grootste aantal gebruikers."