Gisteren was er een live interview met David Smith, medeoprichter van ontwikkelaar Media Molecule, over hun jongste telg LittleBig Planet. Daaruit kwamen weer wat nieuwe details naar voren.

Zo zal de game tegen 30 frames per minuut en op 720p resolutie draaien op het beeldscherm van de gamers. LittleBigPlanet zal verder een kleinere installatie nodig hebben dan de gemiddelde PlayStation 3 game. De gemiddelde game heeft 3GB nodig, LittleBigPlanet ongeveer 1GB.

“De game is gemaakt om erg licht te zijn, zo wordt het gemakkelijker om nieuwe content te delen. Onze levels passen in erg kleine files, dus wanneer de community nieuwe levels maakt, kunnen deze erg snel gedownload worden”, aldus Smith.

Groepen in LittleBigPlanet.

In LittleBigPlanet mogen we nummers verwachten van The Go! Team, die eerder al te horen was in FIFA Street 3, en Battles, een Amerikaanse math rock band. De ontwikkelaar heeft verder nog meerdere licenties weten te bemachtigen die niet alleen in de Story Mode te horen zullen zijn maar ook in de Create Mode.

Verder krijg je in de game de mogelijkheid om punten aan te duiden in het level waarin je graag wil dat de muziek verandert. Op die manier kun je met het interactieve muzieksysteem zelf bepalen welke muziek goed past bij bij de stijl van je level.

Praten in de game

De nieuwste firmware update van PlayStation 3 heeft misschien geen voicechat toegevoegd aan de console, maar LittleBigPlanet zal dit wel ondersteunen. Smith heeft bevestigd dat we VOIP ondersteuning mogen verwachten in de game.

Volgens Smith is het ideaal als je een level maakt met een vriend die aan de andere kant van de wereld woont. Smith wist te melden dat de ontwikkelaar nog meer plannen heeft met VOIP, maar ook de camera zal ten volle gebruikt worden.

Geen vieze mannetjes in LBP

Smith heeft in het interview extra benadrukt dat de ontwikkelaar er alles aan zal doen om te voorkomen dat er poppetjes of levels worden ontwikkeld die niet voor alle leeftijden zijn of die mensen beledigen.

Het rapportsysteem zou erg snel en gebruiksvriendelijk moeten zijn, waardoor overtreders erg snel kunnen worden aangepakt. Ook zaken die onder de Copyright regel vallen zullen even hard worden aangepakt.

Een beta van LittleBigPlanet is momenteel al actief en de ontwikkelaar hoopt in de loop der tijd meer gamers toe te laten. LittleBigPlanet wordt ergens dit najaar verwacht.