Gisteren wisten we al te melden dat vooral in Amerika de 60GB-versie van de PlayStation 3 problemen ondervond dankzij de nieuwe update van de console.

Sony heeft nu gemeld zich volop met de zaak bezig te houden. Kort na deze mededeling is de firmware update van de servers van Sony gehaald. Sony heeft vervolgens bevestigd dat een klein aantal gebruikers problemen kreeg na of tijdens de update en dat de update pas terug op de servers komt te staan wanneer de reden van het probleem is gevonden.

Ondertussen heeft ook Jeff Rubenstein van Sony Amerika zijn zegje gedaan over de zaak. Volgens Rubenstein zijn de recente problemen veroorzaakt door de update en is er dus enkel sprake van een softwarematig probleem en heeft het niets te maken met de hardware. Voorlopig lijkt het probleem het grootst in Amerika bij de 60GB PlayStation 3.

Trophies

Sony had ook nog goed nieuws voor de gamers die geen problemen hebben na de update van hun PlayStation 3. Alle titels die uitgekomen zijn voor de console zullen uiteindelijk Trophies krijgen.

Dit zal nog even duren omdat Sony de planning van ontwikkelaars niet onderuit wil halen, maar er is wel een voorzichtige deadline opgesteld wanneer de Trophies in alle titels aanwezig moeten zijn.